swimming.jpg

Kao pravi Dalmatinci, mi bismo Vam preporučili da se za "odmor" stvarno odmorite. Od svega gore navedenog odaberite ono što Vam najviše odgovara, a da to ipak stane u rok Vašeg boravka na Mljetu. Ali ne zaboravite na kupanje!
More koje ovdje zatečete najčistije je na Jadranu i jedno od najčistijih na svijetu! Prepustite se toplom suncu i valićima od ugodnog maestrala...
Mjesta za kupanje:
Kad odsjednete kod nas, imate širok izbor. Najbliža plažica je u mjestu, 30 metara od apartmana. Otvoreno more sa stijenama savršenim za sunčanje i kristalno čistim morem udaljeno je samo 400 metara od apartmana.
Oni kojima je pomalo neugodno kupati se na otvorenom moru, mogu naći mir na jednoj od bezbroj plažica u Velikom jezeru, udaljenom svega 300 metara. U jezeru je morska voda, zbog povezanosti s morem kroz kanal Soline.
Zimogrozni mogu prošetati ili se odvesti biciklom do Malog jezera. U njemu je temperatura mora do 5 °C viša nego na otvorenom moru. Na pojedinim mjestima uz obalu Malog jezera nalazi se i ljekovito blato, koga se može koristiti na licu mjesta, izravno iz prirode.
Na Mljetu se možete kupati tijekom tri godišnja doba: kako smo u skupini najjužnijih otoka, more nam se zagrije prije i ohladi kasnije nego na Sjeveru.
To se naročito odnosi na Veliko i Malo jezero, u kojima je moguće kupanje od početka travnja do kraja listopada.